Translator

tirsdag 7. april 2015

Fast and Furious 7


Fast and Furious 7, om du er bilglad eller ei, er det umulig å ikke kjenne til denne serien. Hvem skulle tro at det skulle bli så mange oppfølgere?

Storyline
Historien har aldri vært høydepunktet for disse filmene, og det var ikke ment for det heller.
De som har sett de tidligere filmene, vet hva de går til. Dette er en bilfilm.
Denne filmen binder sammen den tredje filmen, Tokyo Drift (som er den svakeste i serien i mine øyne, til tross for at den er satt i Tokyo) i tillegg til å være oppfølger til de tre foregående i serien.
Om du ikke har sett de tidligere filmene, ikke start med denne.

Deckard Shaw (Jason Statham), Owen Shaws (Luke Evans) storebror er på hevntokt etter hva som skjedde med lillebror i Furious 6.
Det er hovedhistorien, og den røde linjen i filmen. Underveis blir det sidesporinger som bl.a. å redde en hacker ved navn Ramsay (Nathalie Emmanuel) som har tilgang til et nytt sporingsystem som blir kalt "Gods Eye".

Casting
Mange nye som gjør sin debut i denne serien!

Jason Statham som Deckard Shaw
Statham er badass i det meste han spiller, denne er ingen unntak. En veldig rolig, ressursfull, og ikke minst profesjonell eks-militær ute etter hevn for lillebror!

Kurt Russel som Mr. Nobody
En stund siden jeg har sett han her, han har blitt gammel! Mr. Nobody jobber for regjeringen og er ute etter "Gods Eye", et nytt sporingsystem som bruker alt av teknologi (mobiltelefon, kamera ++) til å spore opp en person. 

 Djimon Hounsou som Jakande
Nok en kul person som entrer serien. Kjent fra filmer som Guardians of the Galaxy, Blood Diamond og The Island, han er ikke en nykomling i action sjangeren! Han spiller en somalisk terrorrist på jakt etter "Gods Eye".

Tony Jaa som Kiet
Dette er den personen jeg så mest fram til! Thailands egen action stjerne Tony Jaa, gjør sin store Hollywood debut! Og godt er det, for han har gjort mye dårlig filmvalg de siste årene, og han blir ikke yngre... Kiet jobber for Jakande, og sjef for sikkerheten. Det blir noen kule kamper og bevegelser som han er så kjent for. Om du ikke har sett filmene hans før, se Ong Bak eller Tom Yum Goong (The Protector), de finnes med norsk/engelsk tekst. Selv om det var kult å se han i action her, ble jeg litt skuffet. De kunne utnyttet evnene hans så mye mer...

Nathalie Emmanuel som Ramsay
Kjent fra tv-serien Game of Thrones gjør hun sin store debut på det store lerretet! Hun spiller Ramsay en hacker med tilgang til "Gods Eye". Hun er en sexy, kul nykomling, og joiner teamet som en del av tech.

Ronda Rousey som Kara
Sist, men ikke minst har du hun jenta her! Av alle de nye, kjenner jeg til hun minst. Hun var visst med i Expendables 3, men det kan ikke jeg huske. Men hun er en MMA utøver (mixed martial arts) og bringer desidert girl power til serien. Hun spiller sikkerhetsjef for en riking i Abu Dhabi. Hun har veldig bra slåssscene mot Rodriguez.

Action
Furious serien har alltid vært om biler, noen mener at serien har gått mer og mer bort fra det.
I min mening så er det både ja og nei. Det handler ikke om racing lenger, men skulle de fortsatt i den retningen så hadde de nok ikke så mange oppfølgere. Det handler om å fornye seg. 
Dessuten er fortsatt bilene mye i fokus. Men denne filmen tar det til et helt nytt nivå. Mye action, veldig overdreven action. Men det er veldig gøy å se på da! Det er også mer fokus på fysisk action enn i tidligere, siden de addet Statham, Jaa og Rousey. 

Musical Score
Her er det rask tempo mesteparten av veien. Lydbildet passer veldig overrens med som skjer på scenen, mye action, men også i de litt roligere scenene.

Konklusjon
Veldig fin film, kanskje mest for de som er kjent med serien? Om du er glad i en god action film, så vil du sikkert like denne også. Dette er en film hvor du bare skrur hjernen. Nyt bilene, jentene og overdreven action. 

Dette var Paul Walker siste film.
Filmen var veldig verdig mot hans minne og de hadde en veldig fin og rørende hyllest til han på slutten av filmen. One last ride
RIP Paul Walker (1973-2013)

Terningkast 5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar