Translator

søndag 4. desember 2011

Desember...

Ja, da  var det visst desember igjen da!
Har hørt at snøen fremdeles er mangelvare borte i norrge! For et bizarr vær vi har, vel kanskje fordi snøen kom tidlig i fjor?:P Her borte begynne man å kjenne litt "kulde" på morgenkvisten og på kveldstid nå. Men det går greit, hehe.

Minitre:D
Vi har sånn smått begynt å pynte opp til jul nå. Et søtt lite bordtre fra ifjor med litt småpynt på.
Også har vi litt diverse veggpynt her og der. Ute tenker vi å dekorere med lys. Men så langt har vi ikke kommet enda:P



Ellers har vi vært på et tempel i nærheten, Wat Pa Ban Tad. Et skogstempel som er kjent over hele Thailand, og får mange besøkene hver dag. Templet ble bygd for nesten 60 år siden av abbed Ajahn Maha Bua, som er en av Thailands mest kjente monker. Han var en mester i skogstradisjonen og tiltrakk millioner av besøkende. Med det fikk han utrolig høye summer av donasjoner fra besøkende, som ble brukt til å bygge nye skoler, sykehus, hus for de trengene m.m.

Oppå plateået, ligger kista monkens relikvie(?)

 Sist januar gikk han bort i en alder av 98år. I de kommende ukene etter hans død, reiste en 10-talsmillioner av besøkende fra hele landet, til tempelet, for å vise sin respekt. I de 2-4 ukene etter hans dødsfall ble det gitt godt over 100 millioner baht i donasjoner. i hans testamente ble det bestemt at alle donasjoner tempelet skulle få etter hans død, i tillegg det han tidligere har mottatt, skulle brukes til å kjøpe gullbarer. Disse skulle bli gitt til banken i Thailand, og brukes som landets reserver.
I mai måned ble disse donasjonene stoppet. Og resultatet var 1040 gullbarer med en vekt på 13000 kg og en verdi på 306,965,073 bath (10,214,600 US$)!

Så vi drog bort til tempelet tidlig på morgen for å gi mat til monkene. Disse monkene er strengere enn "vanlig" monker og bruker ikke sko. Også må de gå et godt stykke også, da tempelet ligger i skogen.

Meg og min kusine
Det var massevis av folk som stod og ventet på i bort mat til monkene! De har ikke matproblemer ihvertfall! Etter det var det tid for frokost. Ved templet står det noen få boder som lager mat til folk. Dette er gjort av frivillige og er helt gratis!

Jeg får sol i ansiktet ok?:P
Etter å ha spist og mottatt "frelse" (av mangel på en bedre ord) fra monkene, var det på tide å dra hjem igjen. ;D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar